T.C. Uşak Üniversitesi, Banaz Meslek Yüksekokulu, 2015-2016 Akademik yılı “Kariyer Günü” toplantılarının 3.sü Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerinden Ayşe KESKİN, Songül ULAŞ, Emine ALTINKAYA ve Hüseyin GÜN tarafından organize edilmiştir.

Uşak İli Kültür ve Turizm Müdürü Şerif ARITÜRK ve Uşak İli Müze Müdürü Şerif SÖYLER davet edilmiştir. Banaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Erdinç ÖREN tarafından açılan toplantıda ÖREN turizmin önemi, geleceği, turizmdeki yeni eğilimler ve turizm istihdamı konularına değinmiştir. Turizmin lokomotif sektör olarak iş hacmini ayrıca değerlendiren ÖREN yapılan bu toplantıyı 18-22 Nisan Turizm Haftasına ithaf etmiştir.

Uşak İli Kültür ve Turizm Müdürü Şerif ARITÜRK kariyeri hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında Uşak İlinin doğal ve kültürel zenginliklerin bahsetmiş ve bu güzelliklerin korunması gerektiğine vurgu yapmıştır.

Uşak İli Müze Müdürü Şerif SÖYLER, Uşak ilinin arkeoloji alanındaki değerlerinden, korunması gerektiğinden bahsetmiş ve konuşmasına Uşak ilindeki müze olgusuna değinerek son vermiştir.

18 Mayıs 2016