26.10.2018 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ve İşletme Yönetimi Programı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik Öğr. Gör. Fatma AYDIN YENİ ve Öğr. Gör. Dr. Tolga YEŞİL sorumluluğunda teknik gezi düzenlenmiştir.

İlk olarak Banaz İlçesi Kızılhisar Köyü Örnek Avlak Tesisi ziyaret edilmiştir. İşletme sahibi girişimci Orhan COŞKUN tesisin kuruluş aşamasıyla birlikte üretim istasyonunda yetiştirmekte oldukları sülün, keklik, vb. yaban hayvanları hakkında bilgi vererek tesisi tanıtmıştır.

İkinci örnek işletme ziyareti Kırka Köyünde bulunan Uşak Tarım Beşiktepe Tesislerine gerçekleştirilmiştir. İşletme sahipleri Hidayet ÇAKIN ve İlyas ÇAKIN tesisin doğal yaşam amacıyla besledikleri kanatlı süs ve sürü hayvanlarının tanıtımını yapmışlardır. Ayrıca kırsal turizm amacıyla tesis içerisinde oluşturdukları extreme spor alanı, yaren çadırı, vb. rekreatif alanları öğrencilere gezdirerek işletme hakkında tanıtıcı bilgiler vermişlerdir.

,

27 Ekim 2018