El Sanatları Bölümü Başkanlığı koordinatörlüğünde Mimari Dekoratif Sanatlar programı öğrencileri için Konya’ya kültürel gezi düzenlendi. Konya kültür gezisi kapsamında öğrenciler iki günlük programda;

Etnografya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sahibi Ata Cami, Sahib Ata Vakıf Müzesi, Sırçalı Medrese Mezar Anıtları Müzesi, Koyunoğlu Müzesi, İplikçi Cami, Karatay Çini Eserler Müzesi, İnce Minare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi, Alaeddin Cami, Çatalhöyük, Sille Şapeli, Zaman Müzesi ve Sille Müzesi olmak üzere birçok yer gezdiler. Teknik gezi de Konya’nın kültürel mekânlarını ayrıca Anadolu Selçuklu yapılarını ve eserlerini yakından tanıma imkânı da bulan öğrenciler bol bol fotoğraf çekme fırsatı da yakaladı.

Gezi’de desteği olan Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na, Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne ve Selçuk Üniversitesi Öğr. Gör. Ahmet AYTAÇ’a teşekkür ederiz.

03 Mayıs 2018