Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yurt genelinde düzenlenen "11 Milyon Fidan Dikim" etkinliği kapsamında Uşak'ta 100 bin fidan toprakla buluştu.

Banaz Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan ve 27 noktada eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi törenine Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Milletvekili Mehmet Altay, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Uşak’ta 27 farklı konumda 100 bin, 81 ilde 2023 noktada toplam 11 milyonun üzerinde fidanın 3 saat içinde toprağa kavuştuğunu ifade eden Vali Kocabıyık; “Soluduğumuz temiz havayı, yediğimiz her lokmayı ve içtiğimiz her yudum suyu doğa sessizce bizim için üretiyor. Doğa yaşamın kaynağıdır. Doğanın yaşaması için harekete geçmek artık her insan için nefes alıp vermek kadar önemli. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı “geleceğe nefes” kampanyası ile daha yeşil bir Türkiye için ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Ülkemizin ağaç servetini çoğaltmak, çevre değerlerini korumak ve toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla bugün saat 11.11’de toplumun bütün kesimleriyle birlikte bir dünya rekoruna koşuyoruz.’’ dedi.

Etkinlikte konuşan Rektör Vekili Pof. Dr. Gümüş ise kampanyanın önemine vurgu yaparak kampanyaya emek ve destek veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar saat 11:11’de fidan dikerek can suyu verdi.

14 Kasım 2019