Turizm Haftası kapsamında Banaz MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı olarak ilimizde yer alan turizm açısından değer arz eden Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Kanyonu teknik gezisi düzenlenmiştir.

MÖ 4. yüzyılın son çeyreği ya da MÖ 3. yüzyılın ilk çeyreği içinde kurulduğu düşünülen antik kentin günümüze kadar korunmuş kalıntıları kentin tarihinin en azından Helenistik döneme kadar uzandığını göstermektedir. Derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerinde yer alan kentin önemli yapıları arasında günümüze kadar gelen su kemeri, tapınaklar, tiyatro, stadyum ve kaya mezarları gibi önemli yapıları incelenmiştir.

Blaundus Antik Kentinden sonra da  turizm potansiyeline sahip bir doğa harikası olan ve dünyanın en büyük 2. Kanyonu olan Ulubey Kanyonu’na gidilmiştir. Kanyonun manzarasını kuş bakışı görme fırsatı sağlayan cam terasta öğrencilere kanyon hakkında bilgiler verilmiş ve öğrencilerin gözlem şansı olmuştur.

07 Mayıs 2019